SVERIGE – 173 EKSPLOSJONER HITTIL I ÅR

Antall rapporter om eksplosjoner i Sverige har økt i år med 173 sammenlignet med 113 i fjor. Det er en økning på 53 prosent. Eksplosjonene i Sverige savner motstykke i Europa, kanskje i verden, mener kriminolog.

Svenske Ekot har sammenlignet alle rapporter om generell ødeleggelse ved eksplosjon i løpet av de tre første kvartalene i år, mot samme periode 2018. Eksplosjonene øker over hele landet – men ikke i Stockholm. Den største økningen har vært i Region Sør og Region øst, som begge har mer enn doblet antall varsler. Det skriver Sveriges radio på sin nettside.

Eksplosjonene i Sverige unik for Europa

Eksplosjonene i Sverige savner motstykke i Europa, kanskje i verden, mener krominologen Amir Rostami. Vi må dessverre søke oss til krigssoner for å finne noe verre. Hvorfor dette skjer i Sverige vet forskerne ikke.

Tre bomber rystet Malmö på ett døgn

I løpet av ett døgn ble Malmö nylig rystet av tre voldsomme eksplosjoner. Fredag kveld skjedde det en eksplosjon ved Drottningtorget hvor en inngang til en bygård ble sprengt istykker. Noen timer senere, kvart over tre natt til Lørdag, ble Malmö igjen rystet av en ny detonasjon. Den skjedde like ved en boligblokk i Agnesfridsvägen på Almgården. I tillegg klarte politiet å uskadeliggjøre en bombe i Malmö Søndag kveld. Ingen mennesker ble skadd i eksplosjonene.

Det smalt også i Växjö og bare noen timer senere i Landvetter utenfor Göteborg.

Mange og velutrustede

Det Moderate opposisjonsrådets Torbjörn Tegnhammar er kritisk till samfunnsutviklingen og sier til Ekspressen:

– De kriminella er så månge, så velutrustede og velorganiserte at de har Malmö och Sverige i ett stenhart grep.

Rekordmange skutt og drept i Sverige i fjor

I fjor ble 45 personer skutt og drept i Sverige, og 135 ble såret i skyteepisoder. I alt har Politiet har registrert 306 skyteepisoder gjennom fjoråret. Det er ny rekord. Året før ble 43 personer drept

De siste årene har Sverige også vært rammet av ekstremt mange bilbranner. I løpet av de siste ti årene har antallet bilbranner i Sverige økt med 73 prosent. I 2017 brant over 1.400 biler.

Les også: Svensk politi – 50 brutale gjenger herjer med Stockholm

Vis Mer

Relaterte artikler

En Kommentar

  1. SVERIGE – DET GÅR AV EN BOMBE HVER TREDJE DAG (NRK radio 08.11.19)
    I følge NRK i dag har det gått av 187 bomber i Sverige hittil i år. Det er en bombe hver tredje dag, men det nevnes at det er over 200 tilfeller og det kan skyldes at man ikke helt vet hva slags eksplosjoner det handler om. I tillegg har politiet avverget og avdetonert flere som skulle ha skjedd.

    Det tok lang tid før NRK kom på banen og det er vanskelig å finne tall på dette, både i norsk og svensk presse. Hverken Sveriges radio, Aftonbladet eller Expressen har noe om dette på sine nettsider. Det er kanskje en av Nordens mest undergravde nyheter. Man skal ikke få vite, så jeg var overrasket over NRK radio i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top button