Oljefondet har tjent nær en halv milliard på Cannabis

På tross av at Cannabis salg er ulovlig i Norge blir nordmenn rike på Cannabissalg. Oljefondet har tjent 446 milliarder på aksjeposter i flere selskap som produserer såkalt medisinsk cannabis.

De to største aksjepostene i selskapene Aurora Cannabis og Conopy Growt Cooperation er nå verdt 400 millioner. Cannabis er den nye oljen og kan bli USAs mest verdifulle landbruksprodukt om få år. I dag produseres lovlig cannabis for over 85 milliarder kroner og industrien vokser med rekordfart.

Analysebyrået Cowen & Co på Wall Street anslår i en ny analyse at det lovlige cannabis-markedet i Nord-Amerika vil være verdt cirka 80 milliarder dollar i 2030. Rundt åtte ganger mer enn i dag, og nå vil stadig flere aktører ønsker at Norge skal hive seg på.

Noen vil at Norge skal ta sin del av inntektene, andre vil forhindre at cannabis forblir organisert kriminalitets viktigste inntektskilde, mens andre igjen ser andre nytteområder. Folk spøker om at Cannabis er den nye oljen og – Det grønne skiftet.

I følge Aftenposten jobber det nå tre ganger så mange arbeidere med med Cannabis enn kull. Siden september 2017 har tolv firmaer i Danmark fått godkjennelse til å dyrke og håndtere medisinsk cannabis, ifølge NTB.

Selskapene popper opp som paddehatter. Det gjør også antall cannabis brukere og det finnes et enormt svart marked over hele verden man ønsker å overta.

I Norge er det kun 30 personer som får medisinsk cannabis. Ifølge rapporten Rusmidler i Norge 2016, oppga 20,6 % i alderen 16-64 å ha prøvd cannabis i løpet av livet

Vis Mer

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Back to top button