BJØRNEBESTANDEN I NORGE ØKER

I fjor ble det registrert en økning i bjørnebestanden på ti prosent. Det viser viser en rapport fra NIBIO Svanhovd og Rovdata. Mens hannbjørnbestanden går noe ned øker hunnbjørnbestanden, noe som er bra for reproduksjon.

Også isbjørnbestanden vokser
Det er også registrert flere isbjørner på Svalbard og i norsk del av Barentshavet enn på mange tiår. Antall bjørner på norsk side var på knapt 700 dyr i 2004 og hadde økt til ca 1000 i 2015 i følge en telling utført av Norsk Polarinstitutt i 2015.

Mye smågnagere
Det er også enormt mye rødrev i Norge at bestanden må begrenses. Et ektepar har skutt hundre stykker utenfor stuevinduet sitt siden i fjor høst. Det tyder på at det også er mye smågnagere i landet.

En grønnere klode
Så på tross av klimaendingene ser artsmangfoldet ut til å øke for mange arter og naturen blir frodigere. Klimagasser har gitt oss en betydelig grønnere klode, som igjen tar opp mer CO2.

Selv Sahara blir raskere frodig. Ørkenområdet i Nord-Afrika skifter mellom knusktørr ørken og frodig landskap mye oftere enn man trodde tidligere.

Vis Mer

Kommentarer

  1. Godt å se at det er noen gode nyheter i klimahysteriet som riktignok genererer noen hundre tusen milliarder verden over, og da er det jo viktig at det ser verst tenkelig ut om man skal få regjeringene til å åpne lommeboka og tyne innbyggerne, mener jeg.

    Tenk om de lå med lykt og lupe på hvert hjørne og lette etter varmerekorder på 30-40 tallet. Det ville eksplodert. Se bare når du kjøper ny bil og tror du omentrent er den eneste som har en slik bil for du har nesten aldri sett noen, men når du kommer ut på veien så florerer det av dem, fordi du er bevisst bilen.

    Det samme skjer med klima idag. Alt vær blir klimaendringer, selv kulderekordene skyldes «global oppvarming»….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top button