AUSTRALIA – MANGE BRANNSTIFTERE TATT

Politiet i New South Wales har pågrepet 24 personer som mistenkes for brannstiftelser i Australia hvor minst 18 personer er drept.

I tillegg til ble 47 personer siktet for å ha kastet sigarettstumper eller fyrstikker på land mens 53 personer er siktet for ikke å følge forskriftene rundt det totale bålforbudet i Australia.

24 av disse risikerer opptil 25 års fengsel for å bevisst ha tent på branner.

Brannene har drept minst 18 personer og over 1482 hjem er brent ned. Nesten fem millioner hektar har brent i NSW siden september og millioner av dyr og husdyr er drept.

Det skriver MSN 06. januar.

Ifølge Aftenposten ble en frivillig brannmann pågepet i november i fjor for å ha startet sju branner i Australia.

(Sakset fra kortnytt.no)

Vis Mer

Relaterte artikler

Kommentarer

 1. På NRK sier de at det er klimaendringene som brenner ned folks hus i Australia, men som vi ser er det igjen heftig med ildspåsettelser i en periode med sommertørke og mye vind, et eldorado for pyromani. Samtidig ser man at om global oppvarming og klimaendringer var årsak ville vi sett en økning i branner de senere år. Slik er det ikke. Tvert i mot har antall branner og områder som brennes gått ned siden 2003.

  I følge NASA i August 2019 er det en nedgang på 25 prosent mellom årene 2003-2019.

  «Since NASA satellites programme MODIS began collecting measurements there has been a decrease in the total number of square kilometers burned each year. Between 2003 and 2019, that number has dropped by roughly 25 percent» https://www.thegwpf.com/nasa-global-wildfires-drop-by-25-since-2003/

  Det er heller ikke slik at det er unormalt varmt i Australia

  «I februar 1851 forårsaket Black-Thursday Bushfires hele fem millioner hektar brent areala og 12 mennesker mistet livet. https://www.ffm.vic.gov.au/history-and-incidents/past-bushfires?fbclid=IwAR2ZUFoF1afqvUT_bd0Y220X0E4mQCEIMeTqewGICwU5lJIUZL_y1Xu-Uj8

  Temperaturen gikk helt opp i 47 grader C i skyggen. https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Thursday_bushfires

  Biolog Morten Jordal slår også fast at tørken på 1920- og 30-tallet var verre enn nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Back to top button